چه گوشی‌هایی دارای پوشش گوریلاگلس هستند؟

گوریلاگلس در واقع پوشش محافظتی شیشه‌ای گوشی‌های هوشمند است و در هر تلفن هوشمندی مدل جدید آن مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. در حقیقت مدل‌هایی که پرچمدار یا گران قیمت هستند به شیشه نسل جدید گوریلاگلس مجهز می‌شوند. در این مطلب از وبلاگ آون کامپیوتر قصد داریم با گوریلاگلس آشنا شده و بدانیم کدام تلفن‌های هوشمند از این شیشه بهره می‌برند.

گوریلا گلس چیست؟

شرکت کورنینگ یک تولیدکننده پوشش محافظتی شیشه مقاوم در امریکا بوده که به تولید شیشه‌هایی محافظتی تحت عنوان گوریلاگلس برای گوشی‌های می‌پردازد. این پوشش در واقع لایه محافظتی بوده که روی گوشی قرار می‌گیرد و موجب افزایش دوام اسمارتفون می‌شود.

بسیاری از افراد هنگام خرید گوشی سعی می‌کنند مدلی را خریداری کنند که دارای پوشش محافظتی گوریلاگلس است. پوشش مورد اشاره از جنس آلومینوسیلیکات قلیایی بوده و تحت فرآیند خاص به تولید می‌رسد و در عین اینکه نازک و باریک است، وزن کمی هم دارد.

استفاده این محافظ بیشتر در نمایشگر دستگاه‎های دیجیتال نظیر لپ تاپ، موبایل و برخی دیگر به کار گرفته می‌شود. یکی از اصلی‌ترین ویژگی این محافظ، عدم خراش و آسیب رسیدن به صفحه موردنظر براثر صدمه است.

گوریلا گلس چیست؟ | آون کامپیوتر

مدل‌های گوریلا گلس چه تفاوتی دارند؟

در نسل اول گوریلا بیشتر جنبه عدم خراشیدگی اهمیت داشت و برای نسل جدید این پوشش حتی موجب عدم آسیب رسیدن در هنگام سقوط از ارتفاع می‌شود. بنابراین هر چه نسل جدیدی از این پوشش محافظتی عرضه شد، مقاومت بیشتری نسبت به نسل قبلی پیدا کرد.

جدیدترین مدل این پوشش نیز ویکتوس نام دارد که دوام بالایی را برای گوشی‌ یا هر دستگاه دیجیتالی در برابر صدمات ایجاد می‌کند. در نسل فعلی گوریلاگلس اگر آسیبی به دستگاه وارد شود، اجزای داخلی از هرگونه صدمه مصون خواهند ماند.

فواید اقتصادی گوریلا گلس 

تا پیش از به کارگیری گوریلاگلس، بیشتر گوشی‌ها براثر سقوط یا ضربه آسیب جدی به آنها وارد می‌شد که در نتیجه فرد می‌بایست تعویض کاملی داشته باشد. این امر هزینه بسیاری را برای صاحبان گوشی به دنبال داشت. حال در نسل جدید با وجود گوریلاگلس، این موضوع به حداقل رسیده و در صورت صدمه دیدن اسمارتفون، آسیب کمی هم وارد شده و در نتیجه اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.

بنابراین گوریلاگلس فواید اقتصادی بسیاری داشته و موجب می‌شود تا افراد هزینه‌ای از این نظر نداشته باشند.

نسل های مختلف گوریلا گلس

در سال 2006 به دنبال معرفی نسل اول آیفون، استیو جابز متوجه خراشیدگی نمایشگر این گوشی شد و در این بین با مدیرعامل کورنینگ ملاقاتی داشته و وی نیز پوشش شیشه گوریلاگلس را برای نسل بعدی آیفون پیشنهاد می‌دهد. به دنبال آن کورنینگ تولید انبوه پوشش محافظ را برای بیشتر دستگاه‌های الکترونیکی در نظر می‌گیرد تا بتواند پاسخگوی عمده شرکت‌های فعال در این زمینه باشد.

سال 2007 اپل اولین آیفون را با پوشش شیشه گوریلاگلس معرفی می‌کند و سپس دیگر شرکت‌ها نیز مشتریان گوریلاگلس برای محصول خود می‌شوند. در این بین شاهد رشد فروش و به کارگیری گوریلاگلس می‌شویم و در نتیجه نسل اول این پوشش شیشه روی کار می‌آید.

نسل های مختلف گوریلا گلس | آون کامپیوتر

شیشه‌ای که توانست خوش بدرخشد و نظر دیگر تولیدکنندگان دستگاه‌های دیجیتالی را برای استفاده جلب کند. بنابراین آیفون 2007 اولین دستگاه مجهز به گوریلاگلس بود. به طور کلی تاکنون شش نسل از گوریلاگلس معرفی و به شرکت‌های تولیدکننده ارائه شد که در هر نسل پیشرفت محسوسی به وجود آمد.

بنابراین می‌توان بیان داشت که نسل اول گوریلاگلس در مقایسه با گوریلاگلس نسل ششمی اختلاف محافظتی بسیاری دارد و مدل جدیدتر توانایی محافظتی بیشتری دارد. بنابراین هر نسل شرکت کورنینگ سعی داشته با استفاده از فناوری جدیدتر استحکام و دوام بیشتر به پوشش شیشه خود ببخشد.

در نهایت آخرین نسل ویکتوس نام دارد و به نوعی نسل هفتم محسوب می‌شود. ویکتوس توانایی بالایی در دوام و محافظت داشته، بنابراین باید انتظار بسیاری هم داشت. گذشته از آن انعطاف پذیری قابل توجهی هم در این نسل قابل مشاهده است.

چه گوشی‌هایی دارای گوریلا گلس هستند

پاسخ این پرسش بسیار ساده است. تمامی گوشی‌های هوشمند امروزی به پوشش گوریلاگلس مجهز هستند و البته تنها در نمونه‌های میان رده و رده بالا چنین ویژگی را می‌توان مشاهده کرد. در پرچمداران جدیدترین نسل گوریلاگلس استفاده شده و در مدل‌های میان رده‌تر نیز چند نسل قبل‌تر گوریلاگلس. پس هنگام خرید موبایل به این ویژگی توجه داشته باشید که پوشش محافظتی گوریلاگلس در آنها به کار گرفته شده باشد.

در نهایت کورنینگ سعی دارد، فناوری‌های بهتری و جدیدتری در ساخت پوشش محافظتی گوریلاگلس به کار گیرد.