در محتوای قبلی وبلاگ آون کامپیوتر انواع میکروفون ها را معرفی کردیم اما در این مقاله قصد معرفی میکروفن برای استریم و تولید محتوا داریم, همانطور که می‌دانید، این روزها تولید محتوا ویدئویی و استریم داغ‌ تر از همیشه شده و علاقمندانی پیدا کرده است. به هر حال برای انجام چنین فعالیتی باید از ابزار و تجهیزات مرتبط بهره گرفت. در این بین قصد داریم راهنمای خرید میکروفون که یکی از تجهیزات تولید محتوا ویدئویی و استریم است، برای شما داشته باشیم. یکی از مهم‌ترین ابزار برای تولید محتوا بی شک میکروفون است. ابزاری که از طریق آن می‌توان ارتعاشات صوتی محیط را گرفته و به سیگنال الکتریکی تبدیل کرد. برای این فعالیت هم باید از میکروفون باکیفیت بهره گرفت تا بتوان صدایی شفاف ضبط و پخش کرد.

اگر سری به بخش میکروفن های سایت آون کامپیوتر بزنید، شاهد میکروفون‌هایی با مشخصات خاص هستید، بنابراین خرید یک گزینه مناسب چندان آسان نیست. در هر صورت می‌خواهیم برای شما راهنمای خریدی داشته باشیم تا بتوانید به آسانی میکروفون ایده آل خود را تهیه کنید.


میکروفون‌های استودیویی

میکروفون‌های استودیویی متنوع هستند و در سه دسته کاندنسر، داینامیک و ریبان قرار می‌گیرند. در ادامه با هر یک از این نوع میکروفون‌ها آشنا می‌شویم.

میکروفون کندنسر

این نوع میکروفون‌ها یکی از محبوب‌ترین مدل‌ها محسوب شده زیرا توانایی ضبط جزئیات بالا صدا را دارا هستند. همین امر موجب شده تا کاربر بیشتر این مدل را در اتاق ایزوله به کار گیرد. اتاقی که هیچ صدا زائدی در آن درز پیدا نمی‌کند. البته این نوع میکروفون خود به دو دسته دیافراگم بزرگ و کوچک قابل تقسیم هستند.

میکروفون  داینامیک

نسبت به کندنسرها، میکروفون‌های داینامیک جذب حساسیت کمتری دارند. همین امر موجب می‌شود تا بازه فرکانسی آن هم محدود باشد. ناگفته نماند این نوع میکروفون جذب صدا را با از طریق یک مگنت و یک Voice Coil انجام می‌دهد. عمدتا برای اجراهای زنده این میکروفون را به کار می‌گیرند. بنابراین پس از میکروفون‌های کندنسر، مدل‌های داینامیک محبوبیت بالایی دارند و موردتوجه تولیدکنندگان محتوا هستند.

چه نوع میکروفونی برای استریم یا تولید محتوا بخریم بهتره؟

میکروفون ریبان

این مدل میکروفون‌ها در واقع یک نوع میکروفون داینامیک محسوب می‌شوند اما به دلیل قدیمی شدند، یافتن آنها چندان کار ساده‌ای نیست. در سوی دیگر همین امر موجب شده تا قیمت بالایی هم پیدا کنند. یکی از ویژگی بارز میکروفون ریبان، جذب صدایی بم و ارائه صدایی گرم است. 

اگر یک تولیدکننده محتوایی هستید که می‌خواهید ریزترین جزئیات را در محتوا خود بگنجانید، ریبان مدل مناسبی است.


ساختار قطبی میکروفون

در واقع ساختار قطبی از این رو به کار گرفته می‌شود تا افراد بتوانند نحوه دریافت صدا از طریق میکروفون را جویا شوند. در حقیقت میکروفون‌ها هر یک ساختار قطبی خاص خود را در دریافت و ضبط صدا دارند. در ادامه قصد داریم شما را با انواع ساختار قطبی میکروفون‌ها آشنا کنیم.

ساختار همه جهتی

این نوع میکروفون‌ها همانطور که از نامشان پیداست، هر صدایی در اطرافشان پخش می‌شود را شنیده و جذب می‌کنند. همچنین باید آنها را در بازار محبوب دانست و در هر زاویه صدا را با یک کیفیت ضبط می‌کنند. همین امر موجب می‌شود تا صدا جذب شده به میکروفون مورد اشاره کیفیت طبیعی داشته و رسایی بالایی را می‌توان شنید. ناگفته نماند این میکروفون‌ها به دلیل نبود قابلیت ANC یا حذف نویز، برای ضبط صدا در محیط شلوغ و باز گزینه چندان مناسبی نیستند.

ساختار تک جهتی

این نوع میکروفون‌ها بیشتر از دو جهت جلو و عقب به دریافت صدا می‌پردازند. همین امر موجب می‌شود سایر نویزها یا صدای اضافی موجود در اطراف را حذف کنند. این مدل‌ها چندان از نظر استریمرها و کسانی که در زمینه پادکست فعالیت دارند، محبوب نیستند.


ساختار تک جهتی

این میکروفون‌ها همانطور از نامشان پیداست، تنها در یک جهت به جذب صدا می‌پردازند و آن هم از جلوست. همین موضوع موجب شده تا حساسیت بالایی در جذب صدا از جلو داشته باشند. همچنین باید بیان کرد که این میکروفون‌ها صدا اطراف را با شدت کمتر جذب کرده و صدا عقب را حذف می‌کنند. بنابراین برای افرادی می‌توان چنین میکروفونی را توصیه کرد که در فضای باز به امر ضبط پادکست می‌پردازند. 

ناگفته نماند که این نوع میکروفون اگر بیش از به منبع صدا نزدیک باشند، صدا بمی را ضبط می‌کنند. گذشته از آن میکروفون تک جهتی سه دسته کاردیوئید، سوپرکاردیویید و هایپر کاردیویید را دربرمی‌گیرد. 


سطح حساسیت میکروفون

افرادی که به خرید میکروفون می‌پردازند، برای آنها اهمیت دارد که سطح حساسیت این ابزار ضبط صدا در چه سطحی است. این سطح صدا بسته به کاربرد شما از میکروفون است. سطح حساسیت میکروفون را با واحد سنجشی به نام دسی بل می‌سنجند. هرچه عدد کمتر باشد، این یعنی میکروفون حساسیت بیشتری در جذب صدا دارد.

اما در ادامه می‌خواهیم شما را با بهترین میکروفون‌ها آشنا سازیم.

1-میکروفون تراست GXT 232 Mantis

میکروفون تراست GXT 232 Mantis

این میکروفون یک مدل باکیفیت بوده و قیمت کمی هم ندارد. استریمرها و تولیدکنندگان تازه کار محتوا می‌توانند آن را به کارگیرند. افراد می‌توانند آن را از طریق پورت USB-C به سیستم کامپیوتر متصل کنند. سطح حساسیت این میکروفون 38 دسی بل بوده و از الگو قطبی تمام جهتی برخوردار است.

افراد می‌توانند این گزینه را به همراه سه پایه تهیه کنند و وزن بالایی هم ندارد.

2-میکروفون ریزر مدل Seiren X

میکروفون ریزر مدل Seiren X

محصولات ریزر عمدتا گران قیمت هستند و میکروفون‌های این  برند نیز با طراحی زیبا، کیفیت بالا و دوام قابل توجه دردسترس قرار می‌گیرند. یکی از آنها میکروفون ریزر مدل Seiren X بوده و الگوی ساختاری تک جهته دارد. 

چنین میکروفونی صدا فرد را شفاف و پروضوح ضبط کرده و در مقابل صدا اضافی حذف می‌شود. سطح حساسیت این میکروفون 85 دسی بل بوده و ابعاد دقیق آن 180*90*90 میلی متر است. یک گزینه ایده آل برای استریم خانگی با وضوح مناسب.

3-میکروفون فای فاین مدل K669B

میکروفون فای فاین مدل K669B

این مدل در واقع یک میکروفون استودیویی کاندنسر حرفه‌ای بوده که از پورت USB برای اتصال آن باید بهره گرفت. سطح حساسیت آن منفی 43 دسی بل بوده و ساختار قطبی تک جهتی دارد. به لطف پورت USB دیگر نیاز به کارت صدا نیست و می‌توان از ضبط صدایی باکیفیت لذت برد.

وزن آن 400 گرم بوده و در کنار یک سه پایه عرضه می‌شود. اگر برای پادکست، استریم و گیمینگ به دنبال میکروفون حرفه‌ای هستید، چنین مدلی مناسب است.

4-میکروفون MAONO-A04TR

میکروفون MAONO-A04TR

این میکروفون گزینه اقتصادی بوده که به پورت USB متصل می‌شود. اگر قصد ایجاد استودیو خانگی ایده آل را در سر می‌پرورانید، این مدل مناسب است. به لطف نوع خازنی، صدا پروضوحی را جذب کرده و برای مخاطب پخش می‌کند. 

یک حلقه روی میکروفون تعبیه شده که موجب عدم تداخل صوتی می‌شود. میکروفون maono مدل AU-A04 ابعاد کوچک و وزن کمی دارد که برای تولیدکنندگان محتوا و پادکست ارزش خرید بالایی دارد. 

5-میکروفون ینمای Y20

میکروفون ینمای Y20

آخرین میکروفونی که باید به آن اشاره داشت، محصولی از شرکت ینمای است. میکروفون Y20 یک گزینه اقتصادی بوده و ساختار قطبی همه جهت دارد. حساسیت صوتی آن به منفی 32 دسی بل می‌رسد. اگرچه صدای خروجی آن بدون نویز نبوده و چندان کیفیت ندارد، اما برای فعالیت خانگی ایده آل است. افراد این میکروفون را با وزن 130 گرمی به راحتی می‌توانند جا به جا کنند. همچنین همراه با یک سه پایه قابل تهیه بوده و از جک دومتری هم برخوردار است.