شناخت انواع میکروفن و اطلاعاتی راجع به هر کدام

اختلاف فشارهایی که در محیط اطراف ما وجود دارند، صداهای اطراف ما را تشکیل می‌دهند. همه ما در مورد میکروفن چیزهایی شنیده‌ایم، از نظر بسیاری از مردم میکروفن تنها وسیله ای است که صداها را افزایش می­دهد.

بسیاری نیز بر این باورند که بلندگوها باعث زیادشدن صداها می‌شوند. اما کارکرد اصلی یک بلندگو در واقع دریافت سیگنال‌های الکتریکی و تبدیل آنها به امواج صوتی است. روش کار یک میکروفن کاملاً برعکس یک بلندگو است. وظیفه اصلی یک میکروفون دریافت صوت و تبدیل کردن آن به انرژی الکتریکی است.

به تعریف دیگر میکروفن نوعی دستگاه است که با دریافت یکسری امواج صوتی آنها را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل کرده، و درنتیجه صداها را ضبط می‌کند. این مدل سیگنال می‌تواند به‌صورت آنالوگ یا دیجیتال تقویت و تبدیل شود.

شناخت انواع میکروفن

سازنده اولین دستگاه میکروفن در جهان فردی به نام دیوید ادوارد هیوز بود. وی پایه‌گذار صنعتی بزرگ شد که در جهان نظیری نداشت و جان تازه‌ای به صنعت خوانندگی و ساخت موسیقی داد. میکروفون در طی سالیان دراز دستخوش تغییرات زیادی بوده اما همچنان با حفظ ماهیت اصلی خود یعنی دریافت صوت و تبدیل آن به سیگنال‌های الکتریکی پیشتاز است.

به‌طورکلی در دنیای ضبط صداها میکروفن­های متفاوت و زیادی وجود دارند. انواع مختلف این میکروفن‌ها می‌توانند کارایی متفاوتی داشته باشند.

هرکدام از این میکروفن‌ها می‌توانند نوع صدا را به‌گونه‌ای متفاوت و با کیفیتی متفاوت به ما عرضه کند. انتخاب درست و هوشمندانه یک میکروفن می‌تواند نقش بسیار زیادی در خروجی نهایی کار شما داشته باشد. انواع میکروفن‌های مختلف در کلاس‌های متفاوتی دسته‌بندی می‌شوند. برای بعضی از میکروفن‌ها الگوهایی طراحی شده برخی دیگر نیز دارای سوئیچ‌هایی هستند.

برخی از این الگوها شامل:

ARDIOID این مدل الگو که معمولاً به شکل قلب است تنها ازیک‌طرف صوت را ضبط می­کند و معمولاً از یک ابزار یا منبع استفاده می‌کند.

BIDIRECTIONAL این الگو مدل شکل 8 صوت را از دو جهت جداگانه ضبط می‌کند. از این مدل برای ضبط از دو جهت یا دو منبع یا برای ضبط رینگر کاربرد دارد.

OMNIDIRECTIONAL این مدل یک الگوی دایره‌ای دارد که می‌تواند صدا را از تمام جهات دریافت کند این الگو برای مصاحبه یا ضبط صداها توسط گروه‌های آوازی بسیار مناسب است.

شرایط استفاده صحیح از میکروفن

برای استفاده درست و صحیح میکروفن‌ها شرایطی وجود دارد که لازم است آنها را به‌خوبی رعایت کنیم. برخی از این موارد به شرح زیر است:

1.اندازه دیافراگم میکروفن.

2.جهت قرارگیری میکروفن.

3.نوع مبدل در میکروفن.

4.پاسخ فرکانس میکروفن.

5.شکل سیمی یا بیسیم میکروفن.

6.میکروفن‌های متفرقه.

میکروفن‌ها انواع مختلفی دارند مانند:

میکروفن‌های یواس­بی. میکروفن‌های بیسیم. میکروفن‌های تفنگی. میکروفن‌های ذغالی.

شناخت انواع میکروفون ها و نوع کاربرد آنها!

انتخاب میکروفن

با انتخاب صحیح یک میکروفن می‌توان نتیجه نهایی کار را به شکل قابل قبولی تغییر داد. انتخاب و خرید میکروفن مهم‌ترین بخش کار است زیرا یک میکروفن بد یا نامناسب کار شما می‌تواند صدایتان را تبدیل به صوتی ناهنجار و غیرقابل‌تحمل کند.

ازاین‌رو داشتن اطلاعات کافی و شناخت انواع مدل‌های موجود در بازار همین‌طور اطلاع داشتن از قیمت میکروفن می‌تواند بسیار راهگشا باشد.

در مجموع ما می‌توانیم از میان انواع میکروفن موجود در بازار یکی از آنها را بسته به نوع کاربرد خریداری کنیم.

زمانی که فردی برای خرید میکروفن به فروشگاه مراجعه می‌کند با سه مدل میکروفن مواجه می‌شود. اگر فرد آماتور بوده و اطلاعات کافی در اختیار نداشته باشد، به‌زودی گیج خواهد شد و احتمالاً نتواند نوع میکروفن مناسب با کار خودش را تهیه کند.

در اینجا به معرفی این سه مدل میکروفن می­پردازیم:

میکروفون‌ های مدل داینامیک

همان گونه که از نام این مدل میکروفون‌ها پیداست، اثاث کار این مدل میکروفن بر پایه تبدیل نوعی انرژی به نوع دیگر است. در این دستگاه صداهای وارد شده تبدیل به سیگنال‌های صوتی می‌شود.

به‌این‌ترتیب این نوع میکروفن‌ها درواقع ازطریق لوازم داخلی خود و تبدیل انرژی از نوعی به نوع دیگر تولید نیرو می‌کند.

درنتیجه این نوع میکروفن نیازی به داشتن آمپلی‌فایر داخلی و یا هر منبع خارجی دیگری برای دریافت انرژی ندارد.

این نوع میکروفن‌ها برای استفاده به‌عنوان میکروفن استودیو بسیار کاربرد دارند. میکروفن‌های داینامیک تا حد زیادی در مقابل ضربات و سقوط و افتادن از ارتفاع مقاوم هستند. این مدل میکروفن مناسب استودیوهای خانگی نیز هستند.

همچنین در اجرای دارم­های اسنیر و آمپر گیتار می‌توان از این مدل میکروفن‌ها بهره برد زیرا حساسیت زیادی به صداها ندارند و صداهای بلند برخی منابع صوتی را کاملاً واضح و بدون ایراد منتشر و ضبط می‌کنند.

اگر تمایل به خرید یک میکروفن دارید پیشنهاد می‌شود که به سراغ میکروفن‌های داینامیک بروید زیرا هم از قیمت مناسب‌تری برخوردارند و هم بسیار بادوام و مناسب برای ضبط صدا در استودیوهای خانگی هستند. اگر تمایل دارید در استودیوی کوچک اتاق‌خوابتان یک‌صدای آزمایشی ضبط کنید نیازی به خرج کردن میلیون‌ها تومان پول برای خرید یک میکروفن پیچیده و حرفه‌ای کنید.

میکروفن‌های داینامیک به‌خوبی پاسخگوی نیاز شما خواهند بود. این مدل میکروفن به طریقی طراحی شده تا بتواند امواج را به‌گونه‌ای دریافت کند که دیوارهای یک اتاق کوچک که مخرب‌ترین عنصر در ضبط صدای استودیو خانگی به شمار می‌روند، کمترین مشکل را ایجاد کنند.

شناخت میکروفن‌ های کاندنسر

میکروفن‌های کاندنسر مدل جدیدتری به نصبت مدل‌های داینامیکی هستند. این‌گونه میکروفن‌ها در مقایسه با نوع داینامیکی کارایی بهتر و قابلیت برداشت صداها به‌گونه‌ای لطیف­تر و بهتر را دارند این مدل میکروفن با نام میکروفن خازنی نیز شناخته می‌شوند.

دلیل این‌گونه نام‌گذاری شکل ساختار داخلی این مدل میکروفن است. قیمت میکروفن مدل کاندنسر به نصبت نمونه‌های دیگر این محصول بیشتر است. دلیل عمده این قیمت‌گذاری، با مواد تشکیل‌دهنده و ساختار درونی این مدل میکروفن ارتباط زیادی دارد.

میکروفن‌های کاندنسر برای ادامه کار نیاز به رابط سوتی دارند همچنین این مدل میکروفن‌ها با ولتاژ 48 کار می‌کنند.

به‌خاطر وزن بسیار کم ساختار داخلی این نوع دستگاه می‌توان کیفیت صدای خروجی را تا حد قابل‌توجهی بالا برد.

در مقایسه میکروفن‌های کاندنسر با میکروفن‌های داینامیک می‌توان گفت که این مدل میکروفن‌ها بسیار حساس‌تر هستند و در مقایسه با سایر میکروفن‌ها نویز کمتری دارند.

به‌طورکلی در مورد خرید میکروفن کاندنسر لازم است این نکته را در نظر گرفت که کیفیت ساخت یک میکروفن در نتیجه نهایی کار بسیار تأثیرگذار است.شناخت انواع میکروفون ها و نوع کاربرد آنها!

همین‌طور کیفیت پایین ساخت یک میکروفن کان دن سرمی تواند کیفیت خروجی کار را به‌طوری پایین بیاورد که قابل‌قبول نبوده و یک میکروفن داینامیک از آن بهتر خواهد بود در نتیجه دقت در خرید میکروفن بسیار لازم است.

میکروفن‌ های ریبون

این مدل میکروفن‌ها را می‌توان از اولین میکروفن‌های تولید شده دانست که برای کارهای استودیو بسیار مناسب بوده و عملکردهای ویژه­ای دارند.

امروزه دیگر از نسل‌های قدیمی این مدل میکروفن‌ها استفاده نمی‌شود و سری­های جدید تولید شده به‌صورت بسیار قدرتمندتر به بازار آمده‌اند.

در مدل‌های قدیمی و اولیه میکروفن‌های ریبون نیاز به داشتن یک ترانسفورماتور برای زیاد کردن ولتاژ خروجی بود. اما در انواع جدید این مدل میکروفن دیگر نیازی به وجود این دستگاه احساس نمی‌شود.

میکروفن ریبون یک مدل از میکروفن‌های داینامیک است. این مدل میکروفن نسبت به سایر میکروفن‌ها و مخصوصاً مدل کاندنسر دارای حساسیت بالا در ضبط صدا و همچنین ایجاد صدایی یکنواخت و شفاف است. وقتی این مدل میکروفن‌ها وارد بازار شدند کیفیت صدا بسیار بهبود یافت. دلیل این تفاوت در کیفیت متفاوت با دیگر میکروفن‌ها را می‌توان در تفاوت اجزای داخلی این دستگاه‌ها دانست.

به‌گونه‌ای که در ساختار داخلی این مدل میکروفن به‌جای سیم‌پیچ‌های متحرک از یک نوار نازک از جنس فلز استفاده شده بود.

از جمله ویژگی‌های یک میکروفن ری بن می‌توان مواردی را نام برد:

1.میکروفن ری بن یک مدل میکروفن با ظرافت‌های بالا است.

2.این مدل میکروفن بسیار آرام عمل می‌کند.

3.ساختار این مدل میکروفن دو وجهی است.


4.در امر ضبط صدا از حساسیت بالایی برخوردار است.

5.طراحی بسیار جذاب و مفیدی دارد.

6.کاربری‌های مختلفی دارد.

7.یکی از بهترین گزینه‌ها برای ضبط صدا در استودیو دارد.

8.استفاده برای ضبط درام.

9.مناسب برای ضبط سازهای بادی، برنجی و چوبی و...

باوجوداینکه سال‌هاست که میکروفن‌های ریبون به بازار آمده‌اند اما کماکان خوانندگان و نوازندگان تمایل زیادی برای ضبط آثارشان با میکروفن ریبون را دارند. زیرا این‌گونه میکروفن‌ها هیچ محدودیتی در ضبط صدا ندارند و حتی باوجود بلندی صدای آمپلی فرکانس‌های میانی با هیچ مشکلی روبرو نمی‌شوند و خروجی صدایی صاف و شفاف است.

بتازگی سازندگان میکروفن­های ریبون دست به تولید میکروفن­های دینامیکی جدیدی برای سازهای مخصوص به شکل اختصاصی کرده اند که به چند نمونه اشاره میشود:

میکروفن­های مخصوص سازهای کوبه­ای:به دلیل ایجاد مدارهای خاص و متفاوت در ساختار این مدل میکروفن در اثر هر ضربه و حرکت در موسیقی کوبه­ای میکروفن­هایی برای این سبک موسیقی طراحی و عرضه میشود.

این مدل میکروفن قابلیت کار با سازها با فرکانس بالا را دارا است و میتوان در این مدل موسیقی از اینگونه میکروفنها بهره برد.

شناخت انواع میکروفون ها و نوع کاربرد آنها!

میکروفونهای مخصوص سازهایی از قبیل ساز بادی وساز زهی

این مدل میکروفن به دلیل ساختار کوچک و وزن کم بر روی ساز نصب میشوند. این کار به وسیله گیرههای مخصوص روی تعبیه شده بر روی میکروفن صورت میگیرد.این مدل میکروفن معمولا پاسخ­دهی فرکانسی بسیار مناسبی در مقابل انواع مختلف سازها دارد.

میکروفن­های مدلBVLLET:

این مدل میکروفنهابه طور اختصاصی برای نوازندگان ساز دهنی طراحی و ساخته شده است وبه خاطر اجزای خاص دیافراگم کریستالی آنها صداهای خاصی که باب طبع نوازنده ساز دهنی است را تولید می­کند.

میکروفون بیسیم

این مدل میکروفن از نظر ساختار الکترونیکی بسیار شبیح میکروفن سیمی است. اما برای آزادی عمل بیشتر کاربران ایجاد فرستنده وگیرنده در ساختار میکروفن بسیار کار آمدتر از گونههای با سیم میکروفن است.

منبع تغذیه در این میکروفونها غالبا باتری است.میکروفن­های بیسیم به دو دسته تقسیم میشوند:

1.میکروفن­های دستی.

2.میکروفن­های یقه­ای و هدمیک.

انتخاب میکروفن برای تولید محتوا

زمانی که شما قصد دارید یک ویدئو از خود در اینستاگرام پست و یا استوری کنید، مراحل زیادی را برای تولید آن به بهترین نحو ممکن طی میکنید .

شاید زمان زیادی را برای اینکار صرف کنید از تکنیکهای مختلف تصویر برداری  استفاده میکنید دوربین را روبروی خودتان قرار می‌دهید و شروع به ضبط فیلم می‌کنید.

از نظر بسیاری از افراد ساخت یک ویدئو کوتاه امر پیچیده‌ای نیست و می‌توان به همین سادگی عمل کرد. در مرحله دوم کار ویدئوی شما  انتشار می‌یابد اما شما با دیدن این ویدئو و همچنین با شنیدن صدای بسیار ضعیف و بی‌کیفیت کار خود نسبت به سایر فیلم‌های موجود درمی‌یابید که وجود یک میکروفن حرفه‌ای و کارآمد لازم است.

برای اینکه بتوانید در امر تولید محتوا موفق عمل کنید وصداهایی با کیفیت بالا و بی عیب و نقص داشته باشید، نیازمند تهیه یک میکروفن قوی و کار آمدید.

بدین ترتیب شما با رعایت یک سری اصول فیلم برداری و همچنین داشتن صداهایی با کیفیت بالا می­توانید در این راستا بسیار موفق عمل کنید.رعایت این اصول تضمینی برای دیده­شدن هر چه بیشتر محتوای شما خواهد بود.

با این روش شما از این پس یک حرفه­ای در امر تولید محتوای اینترنتی خواهید بود.

خرید میکروفن برای تولید محتوا باید با داشتن اطلاعات کامل از عملکرد و کاربردهای میکروفن‌های موجود در بازار صورت بگیرد تا شما بتوانید یک محتوای خوب با صدایی مناسب و گوش‌نواز بسازید. بدیهی است فیلم‌های منتشر شده در وب‌سایت‌ها در صورت نداشتن صدایی رسا و شفاف، توسط کاربران دیده نمی‌شوند.

میکروفن استریو

همان‌طور که از نامش پیداست میکروفن استریو گونه‌ای از انواع مختلف میکروفن است که برای ضبط استریو طراحی و استفاده می‌شود.خرید میکروفن استریو مناسب نیاز به برسی و جستجوی فراوان دارد.

میکروفن‌های مخصوص خوانندگی

میکروفن خوانندگی یکی از انواع بی‌شمار مدل‌های میکروفن است که توانایی‌های لازم برای انتشار صدای خواننده به‌گونه‌ای که صدا را کاملاً واضح به گوش شنونده برساند. وضوح صدا باید به‌گونه‌ای باشد که شنونده با شنیدن این صدا احساس خوشایندی پیدا کند. زمانی که میکروفن پا به عرصه موسیقی گذاشت دنیای صداها و خوانندگی دچار تحول شگفتی شد.

به‌طوری‌که تاکنون هیچ دستگاه دیگری مشابه میکروفن روی کار نیامده. اینکه کدام میکروفن برای کار خوانندگی مناسب‌تر است، کاملاً بستگی به خواننده و سازگاری صدای او با یک میکروفن مشخص دارد. معمولاً هر خواننده ابزار کار و میکروفن خاص خودش را دارد و این امر اصلاً ربطی به قیمت بالا یا مدل خاص یک میکروفن ندارد. خواننده در طول زمان درمی‌یابد که کدام میکروفن با صدای او سازگارتر است و تنها با کسب تجربه این موضوع دست‌یافتنی است. 

نتیجه‌گیری

امروزه میکروفون‌ها در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع در بازار یافت می‌شوند، خرید یک میکروفن مناسب مطابق کاری که درصدد انجامش را دارید می‌تواند اولین قدم برای به‌دست‌آوردن یک خروجی خوب و راضی‌کننده است این امر میسر نخواهد شد مگر اینکه بتوانید اطلاعات کاملی دررابطه‌با انواع میکروفن‌های مختلف داشته باشید. داشتن اطلاعات کافی در خرید هر محصول می‌تواند شمارا در امر خرید درست کالا ونیز اتلاف نشدن وقت و هزینه‌هایتان یاری کند.