شرکت اپل و شیائومی از برندهای مطرح تولیدکننده تلفن هوشمند هستند که در طول سال‌ های گذشته توانستند نظر علاقمندان را جلب کنند. در سال 2021 هر دو کمپانی گوشی‌های هوشمند پرچمداری را به بازار عرضه داشتند که به عنوان آیفون 13 پرو مکس و شیائومی 11 اولترا شناخته می ‌شوند. 

هر دو گوشی در نوع خود مدل ‌های هیجان انگیزی هستند که شامل سخت افزار قوی، دوربین حرفه ‌ای، نمایشگر باکیفیت و بسیاری دیگر می‌ شود. ما در این مطلب قصد داریم به قیاس دو گوشی پرتوان و برجسته بازار یعنی شیائومی 11 اولترا و آیفون 13 پرو مکس بپردازیم تا مشخص شود پیروز این نبرد کدام یک هستند.


طراحی و ساخت

مقایسه iphone با شیاومی | آون کامپیوتر

محصول شیائومی ابعاد بدنه 164×74×8.4 میلیمتری دارد و در سوی دیگر وزن آن هم به 234 گرم می ‌رسد. در سوی دیگر آیفون 13 پرو مکس دارای ابعاد 160×78×7.7 میلیمتری است و  وزنی 240 گرمی دارد. همین مشخصات نشان می ‌دهد که آیفون اپل ضخامت کمتری دارد و با ابعاد جمع و جورتر همراه است، اما به مراتب وزن کمتری ندارد.

در مقابل شیائومی 11 اولترا گوشی ضخیمی بوده و با وزن نسبتا کمتر از آیفون 13 پرو مکس، می ‌تواند قابل تحمل‌تر باشد، هرچند ابعاد آن بزرگ ‌تر از محصول اپل است. 

برای بخش متریال شرکت اپل در جلو و عقب از شیشه بهره گرفته و فریم را آلومینیومی کرده اما شیائومی پشت را سرامیک و جلو را شیشه به کار گرفته و همچون آیفون دارای فریم آلومینیومی است. این یعنی هر دو گزینه حس پریمیومی و خاصی در هنگام بدست گرفتن به مخاطب القا می‌ کنند.

طراحی این دو گوشی نیز مدل آیفون 13 پرو مکس دارای نمایشگر ناچ است و کمی حاشیه دارد اما شیائومی 11 اولترا با حداقل حاشیه نمایشگر همراه شد. در سوی دیگر بخش عقب شامل یک ماژول مربعی دوربین با سه حفره بزرگ لنز در عقب آیفون 13 پرو مکس هستیم اما مدل 11 اولترا ماژول برجسته مستطیل شکل افقی دارد که درون آن سه حفره دوربین بزرگ و یک نمایشگر 1 اینچی ثانویه قرار گرفته است.

طرح هر دو محصول جذاب بوده و می ‌تواند نظر مخاطب خود را جلب کنند. اگرچه آیفون 13 پرو مکس گزینه خوش دست‌تر بوده و شیائومی 11 اولترا کمی بزرگ است و این مسئله شاید رنج آور باشد.به طور کلی هر دو گزینه متریال باکیفیت و طراحی قابل توجهی دارند، هر چند آیفون 13 پرو مکس خوش دست تلقی می ‌شود.


صفحه نمایش

نمایشگر بخش مهمی در هر دستگاه بوده و گوشی شیائومی 11 اولترا در این زمینه به پنل E4 AMOLED سامسونگ با سایز 6.81 اینچی مجهز شده که نرخ نوسازی 120 هرتز دارد. گذشته از آن به پشتیبانی دالبی ویژن پرداخته و حداکثر روشنایی نیز 1700 نیت ارائه می دهد. 

این صفحه نمایش می تواند 1 میلیارد رنگ را نمایش داده و از HDR10+ هم پشتیبانی داشته باشد. ناگفته نماند این گوشی وضوح 3200×1440 پیکسل را ارائه می دهد.

 در سوی دیگر آیفون 13 پرو مکس پنل Super Retina XDR OLED با سایز 6.7 اینچی و وضوح 2778×1284 پیکسل دارد و در سایر مشخصات باید به نمایشگر True tune و برخی دیگر اشاره کرد.

با چنین مشخصاتی دو محصول اپل و شیائومی می توانند وضوح تصویر بالایی ارائه دهند. اگرچه شیائومی 11 اولترا نه تنها کیفیت تصویر بهتری دارد، بلکه با سایز بزرگ تجربه نمایش لذت بخشی فراهم آورد و این موضوع برای مخاطب اهمیت بالایی دارد.

البته نباید آیفون 13 پرو مکس را مدلی رده پایین دانست و این گوشی هم در سطح محصول شیائومی کیفیت و وضوح رنگ بالایی ارائه می دهد.


دوربین

مقایسه دو پرچم دارم آیفون 13 پرو مکس با می 11 الترا | آون کامپیوتر

لنز عریض آیفون 13 پرو مکس، 12 مگاپیکسل است که گشودگی دیافراگم 1.5 دارد. این سنسور از فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز برخوردار است و از فناوری لرزشگیر تصویر سنسورشیفت بهره می برد. چنین قابلیتی همان طور که قبلا گفته شد باعث می شود تصاویر بهتر و دقیق تر به ثبت رسد.

لنز فوق عریض این گوشی نیز 12 مگاپیکسلی است که با زاویه 120 درجه ای از نسبت کانونی 1.8 برخوردار است. این دوربین نیز از فوکوس خودکار پشتیبانی می کند و از اسکنر تشخیص عمق TOF 3D LIDAR بهره می‌جوید.


در کنار این دو لنز شاهد یک دوربین تله فوتو هم خواهیم بود. این لنز نیز 12 مگاپیکسل است و هم از فناوری فوکوس خودکار تشخیص فاز و هم لرزشگیر اپتیکال تصویر استفاده می کند. زوم اپتیکال 3 برابری نیز منجر به بزرگنمایی های جذابی می شود.

تمام پیشرفت های این بخش منجر به ثبت تصاویر با جزئیات و وضوحی به خصوص در تاریکی شب می شود. دوربین سلفی هم تغییرات اندکی داشته است. لنز 23 میلی متری عریض دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم 2.2 مجهز به قابلیت سنسور بایومتریک تشخیص عمق است.

شیائومی می 11 اولترا دارای پیشرفته ترین و بزرگ ترین دوربینی است که تا کنون در گوشی های هوشمند به کار رفته است. سه ماژول در پنل پشتی جا خوش کرده اند که بزرگترین لنز از آنِ دوربین اصلی است و بزرگترین سنسور موجود بازار را در اختیار دارد.

کیفیت دوربین اصلی 50 مگاپیکسل است و از گشودگی دیافراگم 2 بهره مند است. لنز آن 24 میلی متر است و مجهز به فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، فوکوس خودکار لیزری و لرزشگیر اپتیکال تصویر است.

لنز فوق عریض می 11 اولترا نیز 48 مگاپیکسل و نسبت کانونی آن 2.2 است. اندازه این لنز 12 میلی متر است و از فوکوس خودکار با تشخیص فاز پشتیبانی می کند.

آخرین دوربین این گوشی غول پیکر، لنز تله فوتو 48 مگاپیکسلی است که باگشودگی دیافراگم 4.1 از لنز پریسکوپی 120 میلی متری بهره می برد. این لنز هم مانند دیگر هم خانواده ای هایش از فوکوس خودکار با تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویر استفاده می کند.

بزرگنمایی اپتیکال دوربین تله فوتو می 11 اولترا 5 برابری است و از کیفیت خوبی برخوردار است. به همراه این سه ماژول و البته در قاب جلویی شاهد دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی هستیم.


به نظر می رسد کاربران تمایل بیشتری به استفاده از دوربین سلفی پنل پشتی دارند. بله درست شنیدید! همان طور که گفتیم، شیائومی در پنل پشتی از یک نمایشگر اُولد کوچک استفاده کرده است که با آن می توان تصاویر سلفی با کیفیت تری ثبت کرد.

البته این نمایشگر صرفا برای عکاسی روشن می شود و نمی توان با آن به عکاسی پرتره یا فیلم برداری پرداخت. تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی یکی از با کیفیت ترین ها هستند. این تصاویر به صورت بای دیفالت 12 مگاپیکسلی به ثبت می رسند. جزئیات عالی و پردازش بی نقص از ویژگی های این دوربین است.

دوربین اصلی مانند دوربین تله فوتو بزرگنمایی 5 برابری ندارد و زوم آن 2 است اما تصاویر ثبت شده با زوم آن از جزئیات خوبی برخوردار اند ولی به پای عکس های معمولی نمی رسند.

عکس هایی که با لنز پریسکوپ 5 برابری گرفته می شوند از جزئیات عالی و کنتراست خوبی بهره می برند. رنگ‌ها دقیق و دامنه داینامیکی نیز عالی است.

در مورد لنز فوق عریض باید بگوییم که جزئیات همچنان در سطح بالایی قرار دارند و وضوح به شدت خوب است. دامنه داینامیکی نیز گسترده است و در کل می توان گفت تا به اینجای کار ایرادی بر دوربین ها وارد نیست. دوربین می 11 اولترا حالتی به نام «افزایش کیفیت تصویر» دارد که حالت خودکار شبانه را فعال سازی می نماید.

این حالت تمام تلاشش را می کند تا عکس هایی که در تاریکی گرفته می شوند بسیار شبیه به تصاویر ثبت شده در روز باشند. برجسته سازی های خوبی در این حالت دیده می شود و جزئیات نیز معرکه است.

با خاموش کردن این حالت از میزان جزئیات کاسته می شود. فعال سازی این حالت در دوربین فوق عریض جزئیات بیشتری را نشان می دهد و به پویایی عکس کمک فراوانی می نماید.

همان طور که پیش تر درباره دوربین 20 مگاپیکسلی سلفی گفتیم، تصاویری که با آن ثبت می شوند مناسب اند اما عالی نیستند و نمی توان آن را به این صفت مزین کرد. ولی در کل جزئیات و میزان رنگ و دامنه پویایی خوبی دارند.


سخت افزار

مقایسه آیفون 13 پرو مکس با می 11 الترا | آون کامپیوتر

با مقایسه آیفون 13 پرومکس با شیائومی می 11 اولترا همراه شما هستیم. ابتدا مستقیم وارد مبحث جذاب تراشه آیفون 13 پرو مکس می شویم. تراشه ای که در بطن آیفون 13 پرو مکس استفاده شده است، A15 Bionic نام دارد و در این عضو گران قیمت از اپل بیش از سایر اعضای خانواده قدرت دارد.

طبق گزارشاتی که اپل منتشر کرده است، سی پی یو این تراشه متشکل از شش هسته است که دو هسته آن کارآیی بالا دارند و برای پردازش های سنگین به کار می رود و چهار هسته دیگر هم برای استفاده انرژی و امور سبک تر به خدمت گرفته می شوند. البته در پردازش های جی پی یو محور تفاوت هایی ریز میان نسخه های مختلف این خانواده به چشم می خورد.

تراشه A15 Bionic در مدل مینی و استاندارد چهار هسته دارند که اگر بخواهیم آنها را با رقبا در یک ترازو قرار دهیم باید از برتری 30 درصدی این دو مدل در پردازش های گرافیکی صحبت کنیم. البته در مدل های گران تر یعنی پرو و پرو مکس شاهد افزایش عملکرد بی نظیری تا 50 درصد هستیم و این پیشرفت به سبب وجود یک هسته اضافی است که در بطن تراشه اپل تعبیه شده است.

احتمالا یکی از دلایلی که در مدل های پرو از جی پی یو قوی تر استفاده شده است، وجود حالت فیلم برداری prores است و البته لازم به ذکر است که این قابلیت در نسخه 128 گیگابایتی آیفون 13 پرو پشتیبانی نمی شود.

دلیل نبود چنین قابلیتی در نسخه های 128 گیگابایتی مشخص است. آیفون 13 برای اینکه از چنین حالتی پشتیبانی کند نیازمند فضای ذخیره سازی زیادی است و یکی از دلایلی که امسال آیفون 13 یک ترابایتی داریم نیز وجود همین ویژگی است. prores فرمت جدیدی است که در نسل جدید آیفون به کار رفته و قابلیت فیلم برداری پیشرفته تر و ویرایش فیلم خواهد داشت.

کارشناسنان معتقدند چنین تراشه ای قادر است 15.8 تریلیون محاسبه در ثانیه انجام دهد که رقم قابل توجهی خواهد بود و در هیچ گوشی تجاری چنین قدرتی مشاهده نشده است.

اپل تا به امروز تلاش نموده است تا بخش نرم افزار خود را با سخت افزار هماهنگ کند و این نشان دهنده تمرکز بالای این شرکت بر توسعه هماهنگی در این دو بخش است.

در نهایت اپل به طور کلی اعلام نموده است که باید شاهد دگرگونی های وسیعی در واحد پردازش تصویر، واحد پردازش رفرش ریت جدید، انکدر ویدئوی جدید و دیکدر آن و نیز پیشرفت هایی در زمینه موتور پردازش عصبی خواهیم بود.

در دل گوشی شیائومی می 11 اولترا جدیدترین تراشه کوالکام یعنی اسنپدراگون 888 تعبیه شده است. معماری لیتوگرافی این چیپست، 5 نانومتری است و پردازنده مرکزی آن از 8 هشته تشکیل شده است. ترکیب این هسته ها به ترتیب 1+3+4 است.

این تراشه در می 11 اولترا حدود 25 درصد بهبود عملکرد دارد و از فناوری های آخرین نسخه هوش مصنوعی و نیز مودم فایوجی نیز بهره مند است. حداقل حافظه رم این دستگاه 8 گیگابایت و حداقل فضای ذخیره سازی آن 128 گیگابایت است.

ترتیب نسخه های مختلف می 11 اولترا بدین شکل است. 8 گیگابایت حافظه رم با 256 گیگابایت حافظه داخلی، 12 گیگابایت حافظه رم با 256 گیگابایت حافظه داخلی و 12 گیگابایت رم و 512 گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی.


نتیجه گیری

هر دو پرچمداران ارزشمند و قابل داری از سوی شیائومی و اپل هستند. بنابراین قیاس آنها اگرچه در برخی موارد موجب پیروزی یکی از رقبا می‌ شود، اما هر دو مدل ارزش خرید بالایی دارند. اگرچه در بحث قیمت محصول شیائومی به مراتب ارزان تر است و نسبت به محصول اپل قیمت پایینی برای خرید آن باید صرف کرد.

گوشی شیائومی در عین داشتن ویژگی های شگفت انگیز سیستم عامل هیجان انگیزی ندارد و در سوی دیگر اپل با داشتن iOS، یک سیستم عامل بی نقص را در اختیار مخاطب می گذارد. به طور کلی هر دو گزینه را می‌ توان پیروز میدان رقابت دانست، باتوجه به اینکه قابلیت ها و ویژگی های جذابی دارند.

برای خرید گوشی پرچمدار و هر گونه مدل دیگر می توانید به وب سایت آون کامپیوتر مراجعه کنید.