يكي از مشكلات رايج كاربران گوشي هاي هوشمند افتادن گوشی روی زمین است .همه ما براي يك بار هم شده افتادن گوشي روي زمين و ضربه خوردن آن را تجربه كرده ايم .گوشي هاي هوشمند به همان اندازه که مفید هستند، مستعد حوادث و آسيب هاي داخلي و خارجي مي باشند.بنابراين تنها کافیست با این مقاله از آون كامپيوتر همراه باشيد تا دلایل رایج آسیب به گوشي و عادت هایي که باعث از بین رفتن آن می شود را بدانيد.

دلايل ضربه و آسيب به گوشي هاي هوشمند

1. پرتاپ روی زمین

گوشي هاي موبايل به طرق مختلفي برحسب عادات روزمره ما به طور تصادفی روي زمين مي افتند. به عنوان نمونه هنگام ایستادن ممكنه از جيب شما بیرون بیفتد ، يا از روی میز سر بخورد و یا به طور تصادفی از دستمان پرتاب شود.اغلب صفحه نمایش گوشي ها با افتادن روي زمين ترک مي خورد يا شکسته مي شود و صفحه لمسي به طور كامل از كار مي افتد.

نکاتی در محافظت از افتادن گوشي

  • هنگام استفاده از گوشي خود مخصوصاً هنگام عکس گرفتن ، تایپ پیام از دو دست خود استفاده کنید .
  • در صورت عدم استفاده ، تلفن را در مکانی امن مانند کیف و نه جيب قرار دهيد.
  • از نگهدارنده هاي گوشي بر روي پشت دستگاه خود استفاده كنيد.
  • براي گوشي خود محافظ صفحه نمايش قوي در نظر بگيريد.

2. استفاده کودکان از موبايل

بهتر هرگز گوشي خود را به كودكان ندهيد .كودكان با گوشي مانند اسباب بازي رفتار مي كنند و جدا از آسيب به گوشي ، بر سلامتی و رشد آنها اثرات مضر مي گذارد.بنابراين بهتر گوشي خود را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

3. نشستن روی گوشي

افرادي كه گوشي خود را در جیب عقب شلوارشان مي گذارند،بدون اينكه متوجه شوند موقع نشستن روي آن قرار مي گيرند. بیشتر اوقات ، این قبيل موارد منجر به ایجاد خراش و ترک های عمیق روی صفحه و آسیب به قطعات داخلی آن می شود.

4. ریختن مایع و آب

آب دشمن شماره یک گوشی های هوشمند است. آب از طریق شکاف های اطراف گوشی به اجزای داخلی آن آسيب مي رساند. همانطور كه مي دانيد صدمات ناشی از آب كل گوشي را ويران مي كند.بنابراین هرگز گوشي خود را نزدیک فنجان قهوه ، لیوان آب ، نوشابه و هر نوع نوشیدنی قرار ندهید.

5. افتادن در آب

از بردن گوشي در حمام ، آشپزخانه یا هرجای دیگر که احتمال خیس شدن آن وجود دارد خودداری کنید. همچنين هنگام شنا ، تلفن خود را در کیف ضد آب یا کیسه خشک قرار دهید و هرگز آن را در جیب نگذاريد.

6. خراشیده شدن توسط كليد و سكه

اگر همیشه تلفن خود را با کلید و سکه در جیب یا کیف مي گذاريد پس بايد شاهد خراشيدگي قسمت جلو و پشت دستگاه خود باشيد.

7. گرم شدن بیش از حد

گرمای بیش از حد یکی دیگر از موارد منفی گوشي هاي هوشمند است كه باتری را به سرعت تخلیه و عملکرد صفحه لمسی را مختل مي کند. در شرایط بد ، گرم شدن بیش از حد باعث انفجار تلفن می شود.

توجه كنيد هرگز تلفن خود را زیر نور مستقيم آفتاب قرار ندهيد و از شارژ گوشي در زیر تابش مستقیم آفتاب یا زیر بالش یا پتو خودداری کنید.

بلا هايي كه افتادن گوشي بر سر آن مي آورد؟

8. آسیب داخلی 

انداختن تلفن هوشمند روی یک سطح سخت يا زمين به اجزای داخلی دستگاه آسیب جدی مي رساند. ضربه شدید هر چند كم باعث از بین رفتن اجزا و اتصلات داخلي گوشي مي شود و بسته به شرایط ضربه ، منجر به مشکلات زیاد و كندي بيش از حد معمول در دستگاه خواهد شد. 

راه حل:

پس از این که تلفنتان آسیب دید، باید سریعا آن را به یکی از تعمیرگاه های مطمئن تعمير گوشی ببريد.در هر حال در اين صورت ارزيابي خسارت و تعمیر آن بهترين راه حل است. 

اگر تلفن همراهتان روشن نمی شود، با شارژ گوشي به آن شوک وارد کنید تا روشن شود و بتوانید از اطلاعات موجود در آن یک نسخه ی پشتیبان تهیه کنید.

9. کندي يا مسدودي

يكي از شايعترين موارد بعد از افتادن گوشي بر روي زمين  كندي يا كاهش سرعت آن است.

راه حل:

  • بستن برنامه هايي كه اخيرا باز كرديد.
  • پاک کردن حافظه پنهان و داده های حافظه گوشي 
  • اگر تلفن شما عملاً غیرقابل استفاده است ، در دستگاه های اندرويد دکمه روشن / خاموش را نگه دارید و گزينه شروع مجدد را بزنيد اين كار باعث حذف برنامه هاي پرمصرف مي شود.
  • در بدترین حالت ، تنظیم مجدد کارخانه را انجام دهید تا گوشي شما به تنظیمات اصلی خود بازگرداند .
  • شكسته شدن صفحه لمسي

همانطور كه مي دانيد انداختن گوشي روي زمين باعث ترک صفحه لمسي مي شود. در صورت ترك يا شكستن صفحه لمسي راهي جز تعويض صفحه نداريد.

راه حل:

10. آسيب لنز دوربین 

دقیقاً مانند صفحه نمایش ، با افتادن گوشي روي زمين لنز دوربین ممكنه دچار خراش مي شود. 

راه حل:

لنز دوربين قسمت حساس و مهم گوشي است به همين دليل خراش های خيلي كوچك روی آن کیفیت عکس ها تحت تاثير قرار مي دهد. در صورت آسيب شديد بهتر لنز دوربین را تعویض کنید اما در اکثر موارد عكس هايي در شرایط نوری مختلف بگیرید تا تأثیرات آسيب به لنز را بررسي كنيد.

نكات و اقدامات احتياطي

  • پس از افتادن گوشی از دستتان اگر صفحه لمسي كار نكند بايد سريعا گوشي ار خاموش كنيد.
  • اگر باتري گوشي دسترسي داريد بايد فورا باتري را خارج كرده و تلفن را به حالت غیر فعال در بیاید و دوباره روشن كنيد.
  • در صورت هنگ زياد گوشي پس از افتادن با ري استارت گوشي اگر مشكل برطرف نشد تنظيمات گوشي را به حالت کارخانه اش برگردانید.